2012-07-19 12:52:09• hírek • Szatmár.ro

A hónap végéig lehet jelentkezni!

A Nyilas Misi Tehetségtámogató Egyesület idén is meghirdette a 2003 óta évente rendszeresen megjelent pályázati felhívását, melyre a szatmári tanulók jelentkezését is várják. Célja a hátrányos helyzetű, tehetséges tanulók támogatása.

A Nyilas Misi Tehetségtámogató Egyesület programjára olyan szülők/gyámok pályázhattak, akiknek igazolhatóan kiváló képességű gyermeke a 2011-2012-es iskolai évben magyar nyelven tanult 7, 8, 9. vagy 10. osztályban, és/vagy ilyen magyar tannyelvű osztályba fog iratkozni a következő tanévtől.

A tehetséges tanulók egy éven keresztül havi mintegy 150 lejes támogatásban részesülnek - ezzel segítik őket például az iskolai bentlakás vagy éppen az ingázás költségeinek kifizetésében.

1. Falusi vagy szórványkörnyezetben élnek. Rendkívül tehetséges és ugyanakkor halmozottan hátrányos helyzetű tanuló szülei/gyámjai a lakóhelyi környezettől függetlenül is pályázhatnak.
2. A család anyagi helyzete nem teszi lehetővé a gyermek továbbtanulását; az egy főre eső reális jövedelem nem haladja meg a nettó 400 lejt.
3. A szülő vállalja, hogy támogatás esetén legalább érettségiig tőle telhetően biztosítja gyermeke továbbtanulását magyar nyelven.
4. Csak olyan tanulók szülei pályázhatnak, akiknek gyermeke legalább 8,50-es általánost ért el az előző tanévben.
Amint azt Keresztes-Szőke Erzsébet magyartanár, az egyesület alapító és kuratóriumi tagja lapunknak már korábban is elmondta, az anyagi és szociális gondokkal küzdő családok gyermekei sok esetben kiszorulnak az oktatásból, esély és támogatás nélkül nem képesek kamatoztatni tehetségüket - ebben pedig nagy segítséget nyújthat a pályázat

Az elmúlt tanévben például 347 tanulónak segítettek, közülük 39 Szatmár megyei fiatal és tehetséges diáknak.
Azok, akik pályázni szeretnének, bővebb információkat kaphatnak a www.nyilasmisi.ro internetes honlapcímen. A pályázatok leadási határideje: július 31.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: